Bæredygtighed og social ansvarlighed er en del af LeoTherese’s DNA.

Leonora

Det er essentielt for Leonora Th. Høstgaard-Brene, som er kvinden bag LeoTherese, at kunne se sig selv i øjnene med varerne. Leonora har igennem mange år arbejdet i miljøsektoren, bl.a. mere end 15 år i Miljøministeriet. Derfor er miljø, natur og arbejdsmiljø blevet en del af hendes DNA og dermed også af DNA’et i LeoTherese. 

Vores samarbejdspartnere er udvalgt efter nøje overvejelser. Alle lædervarer bliver produceret bæredygtigt og socialt ansvarligt, så der er styr på miljø- og arbejdsforhold.

Produktionen af lædervarer foregår i udlandet og er certificeret efter de strengeste internationale krav til miljø og arbejdsforhold.

Et bæredygtigt valg

  Omsorg er et vigtigt omdrejningspunkt i LeoTheres og viser sig i hele værdikæden fra ide- og produktion og hele vejen ud til vores kunder.

  Fokus på kvalitet og bæredygtighed

  Leonora Th. Høstgaard-Brene, som er stifter og chefdesigner, har to årtiers erfaring fra miljøsektoren og har bl.a. arbejdet mere end 15 år i Miljøministeriet. Det ligger derfor så at sige i Leonoras DNA at arbejde med respekt for miljø, mennesker og natur.

  FN's Verdensmål nr. 8 - Anstændige jobs og økonomisk vækst

  FN’s verdensmål nr. 8 handler om anstændige jobs og økonomisk vækst.
  Lædertaskerne fra LeoTherese produceres socialt ansvarligt, hvilket betyder ordnede arbejdsforhold og gode lønninger for medarbejderne i produktionen i Indien. Produktionsstedet er certificeret efter internationale standarder.

  FN’s verdensmål nr. 12 handler om ansvarligt forbrug og produktion.
  Produktionen af lædertasker fra LeoTherese foregår bæredygtigt efter internationale standarder og med respekt for naturen og miljø. Det gælder hele processen fra garvning af læderet og frem til den færdigsyede taske.

  FN's verdensmål nr. 12 - Ansvarligt forbrug og produktion

  Det handler om en ”miljømæssig forsvarlig håndtering af kemikalier og affald i […] overensstemmelse med de aftalte internationale rammebetingelser, og deres udledning i luft, vand og jord skal væsentligt reduceres for at mindske deres negative indvirkninger på menneskers sundhed og miljøet (Kilde: FN’s verdensmål 12.4).

  LeoTherese har desuden en mindre produktion af tekstildesigns, som foregår i eget systue ved brug af genbrugs andre materialer.

  Bevidst valg af materialer

  Det er et bevidst valg, at LeoTherese arbejder i læder og genbrugstekstiler. 

  Læder er et bæredygtigt materiale, som er slidstærkt og langtidsholdbart. Undersøgelser viser, at forbrugerne beholder lædervarer længere end varer af andre materialer.

  Lædertasker fra LeoTherese er syet i skind, som er et restprodukt fra fødevareindustrien og derved ikke går til spilde. Skindet er fri for nikkel og krom 6, og opfylder EU’s grundlæggende kemikalielovgivning REACH (”Registration, Evaluation, Authorisation and Restriction of Chemical substances”).

  Tekstildesigns fra LeoTherese er syet i genbrugstekstiler. Derved bidrager LeoTherese til at reducere forbruget af tekstiler, og ressourceforbruget til produktion af nye tekstiler minimeres tilsvarende.

  Slow fashion

  City collection

  LeoTherese produceres i et begrænset antal for at undgå overproduktion. Af samme årsag følger LeoTherese ikke modebranchens sæsoner. Vi har fokus på tidløst, minimalistisk design, som kunden kan have glæde af i mange af livets situationer.

  LeoTherese vil i nær fremtid tilbyde flere unikaprodukter, som produceres af genbrugstekstiler i egen systue.