LeoTherese er en lille dansk virksomhed, der designer tasker og rygsække med lige dele komfort og lækkert design. Så du kan føle dig smuk uden at lide for skønheden.

Leonora Th. Høstgaard-Brene er kvinden og designeren bag LeoTherese. Efter en nakkeskade valgte hun i 2016 at etablere LeoTherese med at ønske om at give andre kvinder muligheden for at finde en taske, som er både flot og lækker, og som rent praktisk også er god for kroppen.

Leonora - ejer og designer

Leonora designer langt de fleste tasker i LeoTherese, men har også taget sin datter Asta Therese Jepsen ind som co-designer og kreativ sparringspartner. Som designer insisterer Leonora på at forene komfort og funktionalitet med feminine detaljer, for selvfølgelig skal du kunne føle dig smuk og samtidig have det godt med din krop. Også når det handler om tasker.

Med en tidligere karriere som kommunikationskonsulent i miljøsektoren brænder Leonoras hjerte for vores natur og miljø. Derfor er alle tasker fra LeoTherese produceret bæredygtigt og socialt ansvarligt med respekt for både miljø og mennesker.

Virksomheden drives fra kontoret i den private bolig i Herlev, hvor Leonora bor med sin mand og børn.

 

Det begyndte med en ulykke…

Siden sine helt unge dage har hun designet og syet alt fra kjoler og jakker til gardiner og nyt betræk til sofaen. Men der skulle en arbejdsulykke til, hvor hun fik piskesmæld i nakken, før Leonora kastede sig ud i at designe tasker. Det blev samtidig startskuddet til LeoTherese.

Leonora fortæller her sin historie:

"Det hele begyndte på min gamle arbejdsplads. På vej til frokost. Bordene står lidt anderledes end normalt. Vi havde nemlig alle været samlet til møde om formiddagen, og for at få plads til alle medarbejdere, havde lamperne været hævet op under loftet og bordene flyttet rundt. Efter mødet var lamperne sænket igen og bordene sat på plads igen. Eller... det skulle vise sig, at bordene IKKE var sat rigtigt på plads igen.  For da jeg rejser mig fra frokostbordet, så sker det! Jeg slår hovedet direkte op i en lampe.  AV FOR H......!!!    Med ét løber en smerte ned igennem mit hoved og videre ned i nakken.

Leonora tegner skitser til nye designs

Jeg går groggy hjem fra arbejde. Jeg tager en enkelt sygedag. Tager til læge. Bliver straks henvist til en fysioterapeut. Og efter noget tid viser det sig, at jeg har fået et mindre piskesmæld. Jeg vender hurtigt tilbage til jobbet, selvom jeg egentlig ikke har det godt. Og et nyt problem viser sig hurtigt: Jeg kan ikke mere bruge min smarte skuldertaske, for tyngden af min laptop, som jeg hver dag har med mig til og fra mit daværende arbejde, generer min krop voldsomt. Det føles som om, at hele min rygrad skævvrides fra nakke til lænd. Av, av, av! 

I løbet af sommeren går jeg på jagt efter en rygsæk. Ikke bare en rygsæk, men en rygsæk, der sidder godt på ryggen og samtidig er vildt flot og stilmæssigt passer til mit gode job i Miljøministeriets departement. Jeg finder dog hurtigt ud af, at det er en svær opgave. Enten er rygsækkene flotte, men sidder forfærdeligt på kroppen. Eller også er de komfortable, men er designet til vandreture og sport. Ikke lige det, som jeg ønskede mig.

Leonora tegner nye designs

Jeg leder i et par år, både i Danmark og i udlandet, men fandt aldrig det rigtige. Efter et par år spørger min mand: "Hvorfor tager du ikke bare selv og syr én???" - BUM! Han havde jo ret. Selvfølgelig skulle jeg sy min egen rygsæk, som både sad godt og levede op til mit ønske om en flot rygsæk.

Det blev begyndelsen på min rejse som taskedesigner, for efterhånden fødtes en ild: Jeg skal designe rygsække til andre kvinder, som også stadig vil ligne en million selv om tasken er flyttet om på ryggen. Ondt i ryggen er jo en folkesygdom. Og hvis tasken er for tung og generer din krop, så kan du ikke hvile i dig selv. Derfor designer jeg i LeoTherese tasker, som er både feminine og komfortable. Hvor du får både behagelige stropper og feminine detaljer. Så du kan stråle af velvære, fysisk ro og følelsen af, at du stadig kan ligne en million.

For er der noget jeg ønsker, så er det, at du har det godt med din taske. Både fysisk og mentalt. Så du kan leve det liv, som du ønsker."

Spørgsmål?
Du er altid velkommen til at kontakte Leonora, hvis du har spørgsmål eller kommentarer. 

Mail: info@leotherese.com

I videoen herunder fortæller Leonora, hvad der satte hende i gang med at designe rygsække.