Leonora fra LeoTherese
Bloggen om LeoTherese

"Jeg går ALDRIG med rygsæk! Det er jo det rene tag-selv-bord for lommetyve!"

Sådan var der en læser, der for nyligt skrev til mig på Facebook.

BUM!

Ja, jeg må jo indrømme, at det ikke er første gang, at jeg hører eller læser det udsagn.

Og ja, jeg bliver også ked af det, da jeg læser det som et angreb på mig personligt og som designer. Dels fordi jeg ikke mener det er rigtigt, dels fordi jeg synes, der er så mange fordele ved at vælge en taske, som sidder på ryggen.

Men er det rigtigt, at rygsække er tag-selv-bord for lommetyve?
Jeg har undersøgt sagen, og jeg kan ikke umiddelbart finde nogen dokumentation for, at der er større risiko for at blive bestjålet, når du går med en rygsæk frem for en almindelig taske. Men ja, det sker.

Personligt har jeg aldrig oplevet at få stjålet noget fra min rygsæk. Jeg har til gengæld fået stjålet min pung og kontanter fra min håndtaske to gange, og nej, det er ikke spor sjovt. Det er meget ubehageligt. Derfor er sikkerhed også højtprioriteret, når jeg designer både tasker og rygsække.

Lynlåse gør en forskel!
Du kan ikke sikre dig 100 % mod lommetyve, og vi kommer nok aldrig lommetyve til livs, men vi kan selv gøre nogle ting, som gør det sværere for dem at stjæle fra os. Uanset om vi går med en taske eller rygsæk.

Jeg har fundet nogle gode råd til at undgå lommetyve:

  • Vælg en taske eller rygsæk med lynlås og inderlommer med lynlåse - det gør det sværere for lommetyven at komme ind til dine værdigenstande.
  • Læg altid dine værdigenstande i forskellige lommer, som kan lukkes med lynlås - derved kan lommentyven ikke få fat i alle dine værdigenstande på én gang.

Ja, lynlåse giver langts større sikkerhed end fx magnetlåse og knapper til lukning. Af samme årsag lukkes næsten alle tasker og rygsække fra LeoTherese med lynlåse, og mange af lommerne indeni lukkes også med lynlåse. Dermed bliver det ekstra svært for lommetyven at komme til.

Hold tasken og rygsækken tæt på kroppen
Særligt i indkøbscentre, ved turistattraktioner, på store pladser og andre steder, hvor der færdes mange mennesker, har lommetyvene nemt ved at aflede din opmærksomhed og stjæle fra dig. 

Vær mere opmærksom på dine egendele, når du færdes blandt mange mennesker, og placer gerne din taske på tværs af kroppen eller foran på maven. Derved mindskes risikoen for, at lommetyve kan finde vej til dine værdigenstande eller hele tasken.

Jeg rykker gerne min rygsæk om foran på kroppen, så jeg føler jeg har mine ting i sikkerhed, eller bærer den som en skuldertaske tæt ind til albuen. Og når jeg går på café eller restaurant, så har jeg som regel hanken eller en strop omkring mit ene ben. Alternativt kan du binde tasken fast i et bordben eller stoleben. Det gør det sværere for lommetyven at løbe forbi og stjæle din taske.

Af andre gode råd kan nævnes:

  • Vend åbningen af din taske indad mod dig.
  • Undlad at mærke efter dine værdigenstande - det vækker lommentyvens interesse
  • Dæk altid for Pinkoden med hånden - det gør dig og dit betalingskort mindre interessant 
  • Medbring kun kort og få kontanter - mange kontanter vækker lommetyvens interesse

Hvad tænker du? Er der større risiko for tyveri, når du har en rygsæk frem for en taske? Skriv gerne en kommentar.


Kærlig hilsen
Leonora

Skriv en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort. Påkrævet felter er markeret *