Har du det godt? Eller er det bare noget du siger?
Bloggen om LeoTherese

Har du det godt? Eller er det bare noget du siger?

Kender du det dér med, at man møder en ven eller bekendt, som man ikke har set længe. Man spørger pænt hinanden "hvordan har du det?" Og som regel svarer man - som forventet - at alt er fint. Men er det nu også det? Fint, altså!?

"Alt er fint"
Jeg indrømmer det gerne: Jeg har mange gange svaret, at det går fint. Rigtig mange gange. Og nogle gange er det rigtigt. Men jeg har også mange gange bare sagt det. Enten fordi jeg ikke orker at være ærlig eller fordi jeg tror, at modparten ikke gider høre på, at jeg måske IKKE har det fint.
 
Jeg er det, som man kan kalde et omsorgsmenneske. Jeg vil så gerne, at mine medmennesker har det godt. Især mine allernærmeste: min mand, vores børn, mine forældre, mine søskende, mine nevøer og niecer. Min svigerfamilie. Mine venner og bekendte. Gamle kolleger. Jeg vil så gerne hjælpe dem allesammen, så de kan have det godt. Også mine kunder.
 
Ikke tom og hul
Men når det handler om mig selv, så har jeg rigtig svært ved at lade andre hjælpe mig. Lad mig bare indrømme det! Og derfor er jeg stormester i at svare "jamen, alt er fint". Jeg smiler oven i købet, når jeg siger det. Med det resultat, at folk ikke kan mærke mig og hvem jeg egentlig er. Jeg bliver på en måde bare en tom og hul skal.
 
En tom og hul skal er uinteressant, men jeg er IKKE uinteressant. Jeg er fyldt med en masse tanker, kompetencer og kærlighed. Jeg er både inspirerende, sjov og omsorgsfuld. Jeg er en interessant person, og det er DU også!
 
Har du det egentlig godt?
Så nu spørger jeg dig: Har du det godt? Passer du godt og kærligt på dig selv? Eller glider du af på spørgsmålet både over for både dig selv og andre?
 
Mærker du egentlig efter for alvor om du har det godt? Mentalt og fysisk. Har du ondt eller er bare konstant øm? Hvis du nu skal være helt ærlig, har du det så godt???
 
Jeg kender dig ikke, men jeg vil så gerne have, at du har det godt. Så jeg håber, at du vil spørge dig selv og mærke efter, om du har det godt. Og være ærlig over for dig selv. Så er det også nemmere at være ærlig over for familie, venner og familie.

Kærlig hilsen

Leonora

Skriv en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort. Påkrævet felter er markeret *