Leonora fra LeoTherese
Bloggen om LeoTherese

En virksomhed blev født - men hvad gør man så?

I denne uge er det 4 år siden, at jeg for alvor tog det helt store spring i livet og kastede mig ud i ukendt land som iværksætter. En gammel drøm om at blive selvstændig blev officiel, da jeg 16. maj 2016 registrerede LeoTherese og fik et CVR-nummer. Nu var jeg blevet virksomhedsejer.

Reelt var jeg ikke særlig langt i mit eventyr. Jeg havde idéen og forretningsplanen nogenlunde klar, men jeg var stadig langt fra at have en taske til salg. For inden jeg kunne komme så langt, så skulle jeg finde nogen, som kunne sy de tasker, som jeg i øvrigt kun havde skitser af. Jeg havde endnu ikke fået omsat dem til mønsterdele, så en producent kunne omdanne mine skitser til salgsklare tasker.

Hvem kan sy mine designs?
I løbet af efteråret 2015 og vinteren 2016 havde jeg undersøgt, hvilke muligheder der var for at få syet mine design.
Egentlig ville jeg gerne have produceret dem i Danmark, men jeg fik hurtigt bekræftet min fornemmelse af, at det ikke kunne lade sig gøre. Jeg begyndte derfor at kigge mod udlandet og i første omgang mod resten af Europa.

Udsigt til udlandet
Jeg havde endnu ikke helt besluttet mig for, hvilket materiale mine tasker skulle sys i, så mulighederne var mange. Måske alt for mange. Jeg kiggede mod Sydeuropa, hvor især Italien og Spanien er kendt for at være dygtige til læder. Men en samtale på en iværksættermesse fik mig til at kigge mod Østeuropa.
 
Blikket blev rettet mod Polen, Rumænien og Bulgarien. Jeg kontaktede flere udenlandske ambassaders erhvervsafdelinger i København, og efterhånden tegnede der sig et billede af, at Polen kunne være landet, hvor jeg skulle have produceret mine designs. Tæt på Danmark, EU-land og med udsigt til en potentiel samarbejdspartner. Det var nemlig lykkedes mig at få skabt kontakter i Polen via den polske ambassade i København.
 
Det reelle startskud
Efter lang tids research var jeg derfor klar til min første forretningsrejse som selvstændig til Polen i maj 2016. Og ja, selvom der var lang vej endnu, så mente jeg, at jeg var nødt til at få mig et CVR-nummer. For at fremstå som en seriøs forretningskvinde i Polen. Og ja, det VAR en hjælp at have mit nye virksomhedsnummer med i bagagen. Det blev samtidig det reelle startskud til mit nye liv som selvstændig forretningskvinde.


 
I de kommende blogindlæg vil jeg fortsætte fortællingen om min rejse som selvstændig. Du kommer bl.a. med på min første tur til Polen, du kommer til at høre om hvordan mine skitser blev til tasker, hvordan mit liv som selvstændig har gjort mig til en mere modig chauffør og meget mere.

Skriv en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort. Påkrævet felter er markeret *